HÍREK

Pátkai Máté: "Minden adott a gyerekek számára az új akadémiai központban"

2023-06-02

Pátkai Máté: "Minden adott a gyerekek számára az új akadémiai központban"

A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia egykori növendéke, a 23-szoros válogatott középpályás is ott volt az új központ megnyitóján.

Pátkai Máté azon kevés labdarúgók közé tartozik, akik három küönböző csapattal is megnyerték a magyar labdarúgó NB I-et. A középpályás az 1988-as korosztály tagjaként végzett a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián és 2006. október 27-én debütált az élvonalban színeinkben, majd a következő idényben abszolút alapembere volt a bajnoki címet szerző MTK-nak, 28 meccsen 2140 percet játszott. 2012-ben hagyta el klubunkat és később a Győrrel, majd a Fehérvárral is aranyérmes lett, valamint 23 alkalommal játszott a magyar válogatottban - 2019-es, Horvátország és Wales elleni győztes góljai sokak számára feledhetetlenek.

A legutóbb a Vasasban játszó Pátkai Máté meghívása a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia új központjának átadójára így nem is lehetett kérdéses, az eseményen a sandorkaroly.hu-nak is nyilatkozott.

Milyen érzés sok olyan arcot látni, akikkel tulajdonképpen együtt nőtt fel?

Rég volt! 15 éve lettünk bajnokok az MTK-val, az akadémia akkor még bőven Agárdon működött és az sem volt rossz egyáltalán, de az új központ nem hasonlítható ahhoz. Rengeteg pálya, jól felszerelt épületek - minden adva lesz a gyerekek számára ahhoz, hogy a legtöbbet hozzák ki a pályafutásukból. Természetesen az is jó érzéssel tölt el, hogy olyan egykori játszótársakkal futhattam itt össze, mint Pintér Ádám - ő szobatársam is volt -, Vági Andris, Varga Roli, Stieber Zoli és még persze sokan mások.

Mekkora előnyt jelent a mostani fiataloknak az, hogy az új létesítmény már jóval közelebb van a klubhoz, mint az agárdi központ volt?

Ahogy figyeltem a mostani akadémiai rendszert, elég nagy változásokon ment keresztül, amióta én kikerültem onnan. Az agárdi egy bentlakásos szisztéma volt, itt, Budapesten viszont sokkal könnyebb a közlekedés edzések és iskola tekintetében is. Egyszerűbb lesz nekik ebből a szempontból és ahogy mondtam, a körülmények itt még ideálisabbak, mint ahol én nevelkedtem.

Miben különbözik a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia új központja más klubok az elmúlt években átadott akadémiai telepeitől?

Méretében szerintem mindenképp, óriási itt a tér és néztem a műfüves pályákat is, kiváló minőségűek. Talán a debrecenihez tudnám leginkább hasonlítani az MTK centrumát, az biztos, hogy nagyon komoly központ épült meg!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 10:00 FTC-MVM Népligeti Sportközpont

FTC U17

VS

MTK U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok