HÍREK

A legfontosabb tudnivalók az Ajax elleni ifi BL-mérkőzéssel kapcsolatban!

2023-01-30

A legfontosabb tudnivalók az Ajax elleni ifi BL-mérkőzéssel kapcsolatban!

Együttesünk már az ősszel történelmet írt a sorozatban, február 8-án pedig további bravúrokra készül!

Alig néhány nap választja már csak el az MTK Budapest U19-es együttesét attól, hogy első magyar csapatként pályára lépjen az ifjúsági futball európai nagyszínpadának tavaszi folytatásán, az UEFA Ifjúsági Liga rájátszásában. Együttesünk ellenfele a világhírű utánpótlásnevelő klub, az Ajax Amsterdam FC ifjúsági gárdája lesz az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Csapatunk az ősszel a lett bajnok FS Jelgavát két mérkőzésen 4-0-s összesítéssel, majd az izraeli Ashdodot 2-1-gyel búcsúztatta a sorozat bajnoki ágán, így jutott a playoffba, míg az Ajax merőben más utat járt be: mivel felnőtt együttesük feljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, így az "ifik" is ott szerepelhettek, végül pedig a második helyet szerezték meg csoportjukban.

A novemberi sorsoláson aztán a bajnoki ág nyolc talpon maradóját a főtábla nyolc csoportmásodikjával párosították, a sorsolás szeszélye így sodorta össze a két együttest. A kiírás értelmében mindenképpen az MTK Budapest volt a házigazda, az egymérkőzéses párharcot (melyen döntetlen esetén hosszabbítás, esetleg tizenegyespárbaj következik) pedig február 8-án 18 órától rendezik.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett találkozóra a belépés minden szurkolónk számára ingyenes, buzdítsuk együtt a csapatot, hogy tovább öregbítsék az MTK Budapest és a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia hírnevét! Azon szurkolóinknak sem kell azonban elkeseredniük, akik valamilyen okból nem tudnak kilátogatni a mérkőzésre, ugyanis a találkozót a Sport2 élőben közvetíti, az adás február 8-án 17:45-kor kezdődik.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 09:30 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U12

VS

BUDAPEST HONVÉD-MFA U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok