HÍREK

Lengyelországban mérettette meg magát U10-es csapatunk

2023-06-21

Lengyelországban mérettette meg magát U10-es csapatunk

Rangos nemzetközi tornán vett részt együttesünk.

Az előakadémiai korosztályos együtteseink szakmai célkitűzéseinknek megfelelően folyamatosan nemzetközi tornákon vesznek részt. 

A mögöttünk hagyott hétvégén a Horvátországban szereplő U11-es gárdánk mellett U10-es csapatunk mérettette meg magát további 35 gárda társaságában a lengyelországi Stary Sącz városában megrendezett Sokolik Orlen Cup elnevezésű tornán.

Fiataljaink a B-jelű hatosba kaptak besorolást, ahol két lengyel csapat, a Stal Rzeszów (4-2) és az FC Zakopane (5-1) elleni győzelmek mellett az olasz AC Milan (1-1), a német 1. FC Köln (2-2) és a lengyel Juventus Academy Warszawa (3-3) ellen is döntetlent játszott csapatunk, így harmadik helyen zárt a csoportban.

A versenykiírás értelmében együttesünk a folytatásban a 13-18. helyért lépett pályára.

A csoportkörhöz hasonlóan csapatunk az ezüst ágon is veretlen maradt, miután győzött három lengyel gárda, a KS Drukarz Warszawa (3-0), a Resovia Rzeszów (3-0) és a Polonia Środa Wielkopolska (3-0) mellett az osztrák SK Rapid Wien (4-1) ellen is, míg a lengyel FC Wrocław Academy ellen döntetlent játszott (1-1).

Fiataljaink veretlenül zárták a viadalt a 13. helyen, melyen olyan csapatok is részt vettek, mint az FC Barcelona, a KRC Genk, a Sparta Praha, a Celta Vigo és a Deportivo La Coruna.

Mlecsenkov Mátyás vezetőedző értékelése: - Vereség nélkül, tíz mérkőzésen elért hat győzelemmel és négy döntetlennel zártuk a lengyelországi tornát. A helyezés másodlagos, mert a srácok végig nagyon jól fociztak. Az AC Milan és 1. FC Köln ellen a szerencse sem állt mellettünk, mindkét együttes az utolsó másodpercekben tudott egyenlíteni ellenünk. Bízunk benne, hogy a jó játék legközelebb jobb eredménnyel párosul majd. Büszke vagyok a fiúkra!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 10:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U13

VS

VASAS KUBALA AKADÉMIA U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok