HÍREK

Öt akadémistánk is aláírta első profi szerződését (képgaléria)

2022-06-14

Öt akadémistánk is aláírta első profi szerződését (képgaléria)

Fiataljainkat immáron 2025 nyaráig köti szerződés az MTK Budapesthez.

Újabb öt akadémistánkkal kötöttünk profi szerződést: az U19-es bajnokságot óriási fölénnyel megnyerő együttesünk játékosai közül Vasvári Zoltán, Bene Domonkos, Szőke Gergő, Juhász Bálint és Velicskó Szabolcs is élete első profi kontraktusát írhatta alá.

A 18 éves Vasvári Zoltán 2018 óta futballozik az MTK Budapestnél, azóta az U15-tel és az U17-tel bronzérmes, a 2021-22-es idényben pedig az U19-cel aranyérmes lett, valamint az ősszel bemutatkozott az NB III-ban is, ahol 12 mérkőzésen eddig kétszer volt eredményes. Támadónk a Sparta Praha elleni UEFA Ifjúsági Liga-mérkőzésen emlékezetes góllal segítette továbbjutáshoz a csapatot.
 
Bene Domonkos már 11 éves kora óta erősíti az MTK-t, az elmúlt nyolc évben pedig számos alkalommal végzett dobogós pozícióban korosztályos csapatainkkal, amiből természetesen kiemelkedik az idei, nagy fölénnyel megnyert U19-es bajnoki cím. A középpályás 2020-ban súlyos sérülést szenvedett, februári visszatérését követően azonban fontos szerepet játszott sikert sikerre halmozó együttesünkben.
 
A 2003-as születésű Szőke Gergő Benéhez hasonlóan szintén 2014-ben érkezett az MTK-hoz, klubunkkal pedig az elmúlt két idényben aranyérmet nyert az U19-es csapattal. A középpályás a Sparta Praha elleni párharc mindkét mérkőzésén pályára lépett az UEFA Ifjúsági Ligában.
 
U19-es csapatunk védelmének karmestere, Juhász Bálint szintúgy nyolc évvel ezelőtt érkezett a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiára. A 19 éves hátvéd is kivette a részét a korosztály elmúlt évekbeli sikereiből, az idén pedig 20-szor lépett pályára a legidősebb utánpótlás pontvadászatban. Juhász 2021 októberében az NB III-as csapatban is bemutatkozott.
 
Szintén 2003-as születésű Velicskó Szabolcs, aki 2018-ban érkezett klubunkhoz. A hálóőr első két évében ezüst-, illetve bronzérmet ünnepelhetett csapatainkkal és bár azóta elsősorban cserekapusként számoltak vele, összesen 11 mérkőzésen így is pályára lépett, köztük két NB III-as találkozón - sőt, 2020-21-ben három alkalommal NB I-es csapatunk kispadjára is leülhetett.
 
A fiatal játékosoknak gratulálunk az első profi szerződéshez, és sok sikert kívánunk nekik a felnőtt futballban is!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-20 13:00 VASAS SPORTTELEP

VASAS KUBALA AKADÉMIA U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok