HÍREK

U8-as csapatunk is dobogón végzett Horvátországban

2023-10-13

U8-as csapatunk is dobogón végzett Horvátországban

Együttesünk adta a torna gólkirályát.

U12-es és U9-es csapatunkhoz hasonlóan U8-as együttesünk is dobogón végzett a horvátországi Split és környékén megrendezett Prvi Koraci Tournament elnevezésű, 16 együttest felvonultató viadalon.

Gárdánk a C-csoportba kapott besorolást, ahol a bosnyák NK GOSK KG (2-0), valamint két horvát együttes, az NK Prugovo (17-0) és az NK Union (6-1) ellen is győzött, így csoportelsőként jutott tovább a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntőben rendkívül izgalmas mérkőzésen 4-3-ra sikerült nyerni a helyi NK Adriatic ellen. A legjobb négy között a későbbi ezüstérmes - a finálét a Hajduk Split ellen elveszítő - bolgár CSKA Szófia 7-4-re diadalmaskodott, így fiataljaink a bronzéremért léphettek pályára.

A harmadik helyért rendezett összecsapáson együttesünk a csoportban már megismert NK GOSK KG csapatával találkozott, akiket ezúttal is sikerült legyőzni 2-0-ra és ezzel megszerezni a bronzérmet.

A bronzérem mellett klubunk adta a torna gólkirályát Balogh Miló személyében, aki 10 gólt meg sem állt Horvátországban.

Schrötter László vezetőedző értékelése a tornáról: - A korosztály az első több napos tornáján vett részt Splitben. Nemzetközi tapasztalattal rendelkezett már a csapat, de ehhez hasonlón még nem szerepeltek. Mind szakmailag és mind emberi tényezőkben rendkívül sokat fejlődtünk a négy nap során. Az első mérkőzéseken elsősorban a megváltozott helyi szabályokkal küzdöttünk, a létszám és bedobás szabályai nehezítették elsősorban a dolgunkat. Fokozatosan leküzdve a lámpalázat sikerült az ellenfeleink fölé kerekedni és megmutatni az MTK-stílust. A második nap villanyfényes mérkőzése hozta az izgalmat a klisi katlanban, ahol a helyi NK Adriatic csapatát sikerült egy nagyszerű mérkőzésen legyőzni és bejutni a harmadik döntőbeli napra. Egy éles ki-ki mérkőzésen az utolsó pillanatig küzdöttek U8-asaink, ahol az utolsó napon a legjobb négy között bizonyíthattak. Az elődöntőben a bolgár CSKA Szófia ellen játszottunk, egy fizikálisan határozott ellenféllel, akiknek két pontrúgás után sikerült vezetést szerezniük. A srácok folytatták a küzdelmet, melyet az első félidőben a magunk javára tudtunk fordítani. Az ellenfél balkáni stílussal a félidőt követően fordítani tudott és bár sokszor szerencséjük volt, végig a mi játunk dominált, ami a jövőt tekintve abszolút nem hagyhatjuk szó nélkül. A bronzmérkőzésen a nyitó meccsbéli ellenfelünkkel találkoztunk újra, ahol már nemzetközi rutinnal felvértezve magabiztos játékkal győztük le ismét bosnyák ellenfelünket. Rendkívül tanulságos, szakmailag előrelépést mutató torna volt a gyerekeknek. Gratulálunk a teljesítményükhöz! 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-15 15:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK U14

VS

ETO FC GYŐR U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok