HÍREK

Rangos olaszországi tornán vett részt U11-es együttesünk (Videó)

2022-04-23

Rangos olaszországi tornán vett részt U11-es együttesünk (Videó)

Pre-akadémiai csapataink folyamatosan külföldi túrák segítségével fejlődnek.

U8-as, U9-es és U13-as csapatunkhoz hasonlóan U11-es együttesünk is rangos nemzetközi tornán vett részt, hiszen klubunk vezetése a pre-akadémiai korosztályoknál tudatosan ezt a szakmai stratégiát követi. Herpai Márton gárdája a Toszkánában fekvő Forte dei Marmi városában 10. alkalommal megrendezett Universal Youth Cup elnevezésű tornán vett részt.

A megnyitón az A Roma játékosai mellett énekeltek futballistáink:

Csapatunk az R-csoportba kapott besorolást, ahol a Serie A-ban szereplő Spezia Calcio korosztályos együttese mellett a szintén olasz GSD Concorezzese és SSD Fiolese Calcio ellen lépett pályára.

Fiataljainknak a Concorezzese elleni döntetlen (0-0) és a Fiolese Calcio elleni győzelem (2-0) után az utolsó, Spezia elleni csoportmeccs legvégéig megvolt az esélye a Top 16-ba kerülésre, de az olaszok 3-2-re nyertek.

Együttesünk a 17-32. helyért játszott tovább, az olasz ASD Soccer Trani elleni siker (2-0) pedig azt jelentette, hogy a következő ellenfél a Fiorentina lesz. A Violák ellen a rendes játékidő 1-1-el zárult, a büntetőpárbajt pedig ők nyerték, és léphettek pályára az AS Roma ellen.

Íme, a Fiorentina ellen szerzett gyönyörű gólunk:

Csapatunkra ezt követően még két összecsapás várt, az osztrák SPG Westliches elleni vereséget (2-4) követően az olasz ASD Micri elleni 2-1-es sikerrel zártuk a viadalt.

A 64 gárdát felvonultató tornán így a 23. helyen zártunk, rajtunk kívül olyan neves együttesek voltak ott Toszkánában, mint a végső győzelmet megszerző AC Milan, a Juventus, az Internazionale, az Atalanta, a Parma, az Empoli, a Venezia, a Genoa, a szerb Crvena Zvezda, a holland Ajax, a francia PSG, a szlovén NK Maribor vagy a svéd Djurgardens.

Herpai Márton vezetőedző így értékelte a tornát: - Csapatunk tagjai számára különleges napokat tartogatott a húsvéti hétvége, hiszen Olaszországban, egy rendkívül profi lebonyolítású és kiemelkedően erős színvonalú nemzetközi tornán volt lehetőségünk részt venni. A srácok kiváló mérkőzéseken mutathatták meg játéktudásukat és sportemberi kvalitásaikat, melyek rendkívül hasznos tapasztalatokkal és pozitív élményekkel párosultak. Büszkék vagyunk a játékosokra, hiszen megmutatták, hogy alkalmazkodva ehhez a szinthez képesek kiemelkedő teljesítményre ilyen erős mezőnyben is. Élmény volt a srácokkal együtt képviselni az MTK Budapest hírnevét és Magyarország labdarúgását a pályán és azon kívül egyaránt! Köszönjük a részvételi lehetőséget, hiszen nemcsak szakmailag hasznos tapasztalatokkal, hanem életre szóló élményekkel is térhettünk haza Toszkánából!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 10:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U13

VS

VASAS KUBALA AKADÉMIA U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok